bilverkstad

Resor till Jönköping som slutat på bilverkstad

När jag var nygift så bodde jag delar av veckorna i Nässjö då jag jobbade nätter där. Min fru jobbade och bodde kvar i våran lägenhet i Jönköping. Det blev dock många ganska dumma resor där emellan, dumma i säkerhets syfte iallafall. Det kunde hända att jag åkte hem från nässjö efter att jag arbetat 12 timmat och klockan va 03.30. Det är ett mirakel att jag överlevde denna period i mitt liv och det är också ofattbart att ingen i min närhet stoppade mig från dessa resor. Jag har alltid uppskattat att sova, jag har somnat lätt och blivit väldigt trött så fort det blivit mörkt.

Sträckan mellan Nässjö och Jönköping körde jag massor, många gånger så var jag väldigt trött och nästan halvt sovande bakom ratten. Jag kommer ihåg att jag brukade resonera att det inte var så farligt att jag var så trött, jag kunde ju den vägen så bra ändå, idiotiskt och dumt var det.

Bilverkstad i Jönköping

Många av dessa resor slutade med bogsering till en bilverkstad i Jönköping och trots det så gjorde jag inga förändringar i mitt förarbeteende. Jag körde av vägen, körde in i mitt räcken och genom rondeller. Som tur var för oss så låg bilverkstaden bara några hundra meter ifrån våran lägenhet, så efter att jag bogserats dit så var det bara att gå hem. I slutet så brukade jag hälsa på bärgarna med förnamn när jag ringde, vi träffades ju ändå så pass ofta.

På denna tiden så var inte trötthet när man körde bil ett uppmärksammat problem och det fanns inte heller några energidrycker.