Oljefiltret som räddade mitt liv

Det kan låta lite överdrivet att skriva en sådan rubrik. Hur mycket kan man egentligen gå igång på ett oljefilter. Ja det kan man fråga sig egentligen, men när du är ute och något går sönder behöver man var snabbtänkt och fatta svåra beslut som dessutom måste bli rätt (om du vill leva imorgon också). En dag under en av mina resor. Det var en mörk decembernatt och det verkligen bet i kinderna av kyla. Det visade sig då att ett oljefilter på något sätt hade kommit ur sin riktiga position vilket gjorde att funktionen inte var 100%. Vårt team på kontaktade då Colly Filtreringsteknik som jobbar med bland annat oljefilter som då kunde hjälpa oss. Tack vare deras långa erfarenhet kunde vägleda oss så att vi kunde reda ut problemet.

När man hamnar i en sådan situation är det jätteviktigt att man har ett bra team som snabbt kan börja ringa runt och försöka hitta en expert på området som då kan hjälpa oss. I det här fallet var det rena turen att de fick tag på någon.

Experter på plats

Man kan som ni förstår inte ha experter inom varje område på plats. Det skulle bli helt överbefolkat i kontrollrummen om det fanns en expert på skruv, en på oljefilter som i detta fallet och en på tejp osv. Man försöker därför vara så pass förberedda att man har en gedigen lista på experter som man dessutom har underrättats att de står med på listan. Det gör att när man sitter i knipa snabbt kan få tag på någon som kan vägleda över telefon.