Gummimattor

Gummimattor, OK på arbetsplats. Men hemma?

Gummimattor har varit populärt i många typer av förhållanden och detta då gummimattor finns för mängder av användningsområden. De används av mängder av privatpersoner och företag och har visat sig vara väldigt uppskattande och efterfrågade. Detta beror på den höga kvalitén som dessa har och den otroliga slitstarkheten i slitgummit. Gummimattor kan se ut på väldigt många olika sätt och återfinns i väldigt många olika butiker runt om i landet. Det finns också specialisthandel som tillåter specialbeställningar av dessa beroende på kundernas önskemål.

Rubber Company gör bland många olika gummi produkter även gummimattor av slitgummi. De är ledande i landet inom området och mycket tillförlitliga.

Utseendet på gummimattor beror delvis på vad de ska användas för. I många fall används gummimattorna på golvet och då brukar de ha räfflade mönster vilket bidrar till att man inte halkar på dem. Exempelvis på vart man kan stöta på dessa gummimattor är i de flesta fordon. De används därmed som halkskyddsmatta men de finns gummimattor för mängder av användningsområden idag. Andra ställen där man stöter på gummimattor som används som halkskyddsmatta är i entrén till många butiker eller kontor. De förekommer även som arbetsplatsmatta på måna ställen för att man ska ha en stabil yta att stå på under sitt dagliga arbete. I industrierna och andra arbetsplatser där dessa används så är gummimattorna tåliga på väldigt bra sätt förutom att de är halkhämmande. De flesta av dessa är tillverkade så att de ska klara av svåra temperaturer både minusgrader men såväl varmare temperaturer. De har även egenskaper som att vara ljudisolerade.

Gummimatta
Gummimatta

Exempel på gummimattor för mängder av användningsområden är den klassiska durkmattan. Den fungerar som universellt golvskydd i lokaler och fordon för dess positiva halkhämmande egenskaper och för att de är så pass lättstädade. Vidare finns den smalräfflade gummimattan som är vanlig på golv i mängder av transportfordon. Dessa finns vanligen i många olika storlekar och är även vanligt förekommande i hissar. Gummimattor som används för utomhusbruk är de så kallade EPDM-mattorna. Dessa är speciellt bra utomhus för att de har goda egenskaper för värme och kyla. De har också bra beständighet mot kemikalier och andra saker som påverkar mattan. Den har således väldigt bra livslängd och är väldigt bra att ha till utomhusmiljöer.

Andra typer av gummimattor för mängder av användningsområden är den så kallade naturgummiduken. Dessa har väldigt bra mekaniska egenskaper och används därför i miljöer som utsätts för svåra utnötningar eller kontinuerliga stötningar. Dessa förekommer även i olika hårdheter och har i vanliga fall ganska goda elastiska egenskaper. Även denna typ av gummimatta har bra resistens mot kemikalier, syror, salter och dylikt. De är därför även lämpliga i förpackningar eller mellanlägg.

Priset på gummimattor varierar mycket beroende på storlek och vilka egenskaper de här. Det är idag väldigt lätt tillgängligt med olika typer av gummimattor och det finns gummimattor för mängder av användningsområden. Det är exempelvis väldigt vanligt att man har gummimattor i stall dessa bidrar till mindre strökostnader och ger hästen bättre liggkomfort. Det bidrar även till mindre risk för halka och sänker ljudnivån. De är även bra att använda på ramper golv och väggar vilket bidrar till mindre skaderisk för hästen.