fyrhjuling-atv-fran-polaris

Finns inte mycket som är lika roligt att köra som en ATV/fyrhjuling

Något som är otroligt roligt att köra är en fyrhjuling eller som den också kan heta en ATV.  Precis som med alla andra fordon så krävs det någon form av körkort för att få köra en sådan. Men det är svårt att generalisera vilket som krävs då det skiljer sig beroende på motorstorleken.

Det är ett roligt fordon som är enkelt att framföra både på vägar och i terräng. Det gör att för personer som bor på landsbygden kan det vara bättre att ha en ATV än att ha en bil. Men det beror självklart på hur stor familj man har och en del andra aspekter.

Läs gärna detta inlägg först. Sen kan du kolla med Gårdsman AB när det är dags att fundera på köp. De har stenkoll på sitt utbud av fyrhjulingar och ATV från Polaris.

Köpa en fyrhjuling

Som med allt i vår moderna tidsålder så är det internet som gäller. Detta för att priserna är så pass mycket lägre på internet än i en vanlig butik. Det är inte heller alltid så att man har en återförsäljare av fyrhjulingar i närheten.  Så då finns det egentligen inga alternativ till att köpa en fyrhjuling på nätet.

Även om ATV och fyrhjuling är samma sak så är det fortfarande helt okej att använda båda namnen. Men ATV används oftare i engelskspråkiga länder än i Sverige där fyrhjuling blivit ett standarduttryck.

Hur stor kubik på motorn ska man köpa

Då det finns fyrhjulingar som är klassade som mopeder så beror det helt och hållet på vad man har tillåtelse att köra. Om man inte har något körkort alls får fordonet inte framföras på allmän väg. Det kan dock gå att köra på sin egen tomt. Men det är inte så roligt i längden och verkar mest vara ett slöseri med pengar. Så om man ska köpa en fyrhjuling är det viktigt att man vet vad som krävs för att få köra den. Det går enkelt att kontrollera antingen på trafikverkets hemsida eller genom att ringa dit.

Men om man har tillåtelse att köra alla typer av fyrhjulingar eller ATV så kan man köpa den som passar in i ens eget liv. Det är nämligen så att störst inte betyder bäst. För om du enbart kommer köra fyrhjulingen på vanliga vägar så finns det hastighetsbegränsningar. I terräng kan man få större nytta av en starkare motor men inte heller där kommer du kunna köra speciellt fort. Det är framförallt på terrängbanor som man kan använda fyrhjulingen optimalt.

Är det ett bra köp?

Att köpa en fyrhjuling eller ATV kan vara ett otroligt bra köp. Men det beror på hur ofta den kommer att användas. Om du redan nu vet att den bara kommer att stå oanvänd så är det inte ett bra köp. Men om den används ofta så är det självklart ett bra köp.
Som sagt så är det viktigt att kontrollera vilka lagar och regler som gäller för att få köra en fyrhjuling på allmänna vägar. Det kan finnas andra begränsningar än körkort om fordonet saknar registreringsplåt.  Fråga på trafikverket vad det är som gäller för fyrhjulingar och hur det rent allmänt ser ut lagligt.  Så kommer du se att det blir ett bra köp