teknikkonsult

miljondipparna utan teknikkonsult

Under åren som internet var på gång så var det många företag som gjorde stora snedsteg i sina investerings planer. Allt handlade inte bara om internet utan det var ganska mycket ny teknik överlag som strulade till det för folk. Att medelålders män med mycket pengar och en VD post har ganska stora egon är väl inget nytt för någon. Att lita blint på vad denna VD trodde om ny teknik var en ganska vanlig taktik på 90-talet, vilket ledde till många miljoner som investerades helt galet.

Det var också under denna perioden som jag hade turen att arbeta ihop med ett team som hade en ovanligt lyhörd vd. Detta lede till att vi fick lära oss att utnyttja teknikkonsulter vilket trolige räddad mitt jobb. Vi anlita en teknikkonsult första gången för att hjälpa oss när vi skulle installera nytt säkerhetssystem. Det vi gjorde som blev så bra var att innan fick konsultens rapport så hade vi redan tagit fram vårt eget förslag på investering och sedan kunde vi jämföra. Detta område var dessutom ett område som vi trodde oss ha rimlig kompetens inom. När vi jämförde konstanserna och produktvärdena så blev vi sålda. Vi såg direkt vilka ställen vi svingade fel med våra egna uppskattningar och hur bra affärer teknikkonsulten kunde göra.

Efter detta tillfället så anlitade vi teknikkonsulter till alla våra tekniska investeringar på över 20.000 och vi blev alltid nöjda. Det var telesystem, sprinklersystem, datorsystem, elsystem allt. Ibland så funderade man som privatperson om man borde anlita projektel när man skulle köpa en tv eller mikro.