husbilar kalmar

Bästa husbils campingen i Kalmar?

Husbilar har blivit ett allt vanligare köp i Kalmar. Detta för att det idag finns väldigt många olika återförsäljare av husbilar i Kalmar samtidigt som det finns en ganska öppen och gedigen andrahandsmarknad för husbilar. Kalmar som endast ligger en bro mellan Öland får även ofta besök av andra Svenskar med husbilar som ska vidare på sin campingsemester. Det finns även en del campingplatser i just Kalmar som många väljer att besöka med sin husbil likt Stensö camping eller Kalmar camping rafshagsudden. Det är därför mycket husbilar i och runt om kring Kalmar vilket har lett till att det blivit ett litet centrum för handeln med dessa.

Husbilar som köps i Kalmar idag finns i väldigt många olika utföranden och prisklasser. Det är därför ibland ett svårt val att hitta just den husbil som man själv önskar. Det är bra att fråga sig innan vad man ska ha den till och hur ofta man ska använda sig av den. Är det så att det är en familj som väljer att åka iväg flera somrar med husbilen så är det kanske bra att investera i en husbil som är väl utrustad. Det kan då vara en större husbil med sex sängar, kök och toalett. Även dessa kan man hitta i olika prisklasser i Kalmar beroende på kvalitét och hur gamla de är. Det finns även de med lättare utrustning och av äldre karaktär som man kan finna relativt billigt på andrahandsmarknaden. Något som är bra med just andrahandsmarknaden är att den faktiskt fungerar väldigt bra i Kalmar och att priserna inte sjunker så mycket på husbilar. Detta beror självklart på vilket skick husbilen har försämrats till.

Av de flertalet olika campingplatser som Kalmarborna väljer att besöka med sina husbilar är Böda camping på Öland väldigt populärt. Detta då det fick stor uppmärksamhet under kanal 5s inspelning av serien med samma namn. Där fick man se hur folk från hela Sverige valde att besöka campingplatsen med sina husbilar, husvagnar men även vanliga bilar för att njuta av campinglivet och allt det har att erbjuda.

Handeln med husbilar i Kalmar fungerar egentligen som vilken typ av bilhandel som helst. Det finns väldigt många olika återförsäljare som tillhandahåller flera olika märken av husbilar, både nya och gamla. De flesta butikerna har en lista på vilka husbilar de har inne online så att man kan kolla detta redan innan man tar sig till den fysiska butiken. Efter att man har hittat den husbilen som man tror skulle passa bäst så kan man ta sig dit och kolla på den så att den stämmer överens med de krav man själv har ställt på den. Vad som är vanligt vid köpande av ny husbil är att man själv kan bestämma vad för typ av inredning och möbler man vill ha. På så sätt kan man skräddarsy den efter de behov och önskemål som man själv har på husbilen. De standardutföranden som finns kanske inte riktigt passar och därför är detta ett utmärkt sätt att få sin husbil precis som man önskar.