abs-plast-i-stolar

ABS Plast

ABS plast är en av plastsorterna som är bland de vanligaste som människor kommer i kontakt med. För ett stort antal vardagliga produkter och saker är gjorda i ABS plast. Nästan alla hushållsmaskiner, telefoner, dammsugare och datorer innehåller ABS plast. Det gör också att man i stor grad faktiskt bör känna till vad det är för skillnader mellan olika plastsorter. För man ska inte göra misstaget att tro att alla plastsorter har samma användningsområden eller fördelar och nackdelar.

Det finns nämligen väldigt stora skillnader mellan olika plastsorter, framförallt när det gäller om man kan låta plasten vara utomhus. Alla plastsorter klarar nämligen inte av UV-strålar och kommer gå sönder om de lämnas utomhus i direkt solljus. Något som väldigt få faktiskt känner till utan många tror att plast är plast och att inga skillnader finns.

Vilket också vanligtvis resulterar i att man köper en produkt och använder den på helt fel sätt. Många köper nämligen förvaringslådor i olika plasttyper för inomhusbruk men använder dem utomhus. Då kommer man också snabbt att upptäcka att de inte håller speciellt länge.

ABS plast är däremot en plast sort som kan användas till det allra mesta. Vilket också visas genom att så pass många olika produkter är gjorda i ABS plast.

Varför är ABS plast så användbart?

Det som har gjort att ABS plast är så pass användbart, är att den har låg vikt samtidigt som den både behåller formen och håller. Något som inte alla plast sorter kan sägas klara av på samma sätt. Man får dock inte göra misstaget att tro att ABS plast är den enda plastsorten som man kommer i kontakt med. För det finns gott om andra varianter och sorter som man också varje dag kommer i kontakt med. Dock är det som sagt ytterst få människor som ser eller förstår skillnaderna.

ABS plast har dock fått en framstående ställning på marknaden av produkter gjorda i plast. Framförallt när det gäller vardagsprodukter som vanligtvis är gjorda i plast. Dessutom är ABS plast resistent mot flera syror och kemikalier. Vilket också har gjort att den fått en så pass ledande ställning.

Utöver allt detta så klarar ABS plast även av kyla ned till 30 minusgrader. Dock är det inte en transparent eller genomskinlig plastsort även om det inte är helt omöjligt att få ABS plast att bli både transparent eller genomskinlig. Det är dock inte det vanligaste när det gäller ABS plast.

Bör man känna till de olika plastsorternas användningsområden?

Man ska alltid känna till så mycket som möjligt om det som finns i de produkter vi använder. Så att man inte gör misstaget att använda något på ett helt felaktigt sätt. Något som annars kan vara väldigt vanligt om man inte förstår skillnaderna mellan de olika plastsorterna.

En del plaster ska till exempelvis inte användas eller komma i kontakt med livsmedel. Andra är däremot helt ofarliga och kan utan problem användas i förpackningar eller liknande. Det här är nog den största anledningen till varför man bör känna till skillnaderna mellan de olika plastsorterna.