5 ordentliga tips när du bygger uterum

Att bygga uterum kan helt förändra hur trädgården ser ut och även ge ett ytterligare rum till huset. För om man bygger ett uterum på korrekt sätt så kan det även användas på vintern. Däremot så finns det en del saker som man bör tänka på innan man börjar. Saker som kan göra det till en rolig och spännande process eller som kan göra det till något olidligt.

1.    Kontrollera om tillstånd behövs

Något som många glömmer när de funderar på att bygga ett uterum är om tillstånd behövs. Här kan vi säga att det gör det oftast. Det finns ytterst få tillbyggnationer man kan göra utan tillstånd i Sverige. Så kontrollera med kommunen där du bor och berätta om vilka planer du har för ditt uterum. Då kan du enkelt få en översikt över vad du behöver göra innan du kan anlita ett byggföretag.

För byggloven och liknande tillstånd måste finnas på plats innan de kommer att börja bygga. Man kan däremot alltid kontakta ett byggföretag för att få hjälp och råd om vilka tillstånd som kommer att krävas. Något som i sig kan underlätta hela processen och göra det till en rolig sak att göra istället för något tidskrävande och jobbigt.

2.    Gör en del av arbetet själv om du kan

Om du har möjligheten att göra en del av arbetet själv så kommer det spara mycket pengar i slutändan. Däremot så ska du vara medveten om dina egna begränsningar innan du sätter igång med att bygga ett uterum. Framförallt måste du vara medveten om vad du får eller inte får bygga själv. I vissa fall så kan det vara som så att du inte får göra något själv. Vid andra tillfällen så kan du få göra en stor del av arbetet.

Det är däremot något man alltid ska kontrollera innan man börjar.

3.    Dra aldrig elektriciteten själv

Så länge som det inte enbart är en lampa som ska kopplas i ett existerande uttag så får du inte dra elen själv. Det är i Sverige ett lagbrott som kan ge fängelse om man drar elen själv utan behörighet. Det kan i vissa fall även vara olagligt om man har behörighet beroende på en del faktorer. Om man själv bor i huset så kan det vara fel att dra elen själv.

4.    Begär in offerter från flera företag

Många glömmer bort att jämföra priser mellan olika byggföretag. Något som ofta leder till högre priser i onödan. Använd de offert tjänster som finns på nätet för att hitta det företaget som gör arbetet bäst och billigast.

På dessa offert tjänster kan man även läsa vad tidigare kunder har tyckt om arbetet företaget har gjort.

5.    Gör en ordentlig budget för ditt uterum

En annan sak som många glömmer är att de inte gör en budget för sitt projekt. Sätt upp precis hur mycket du är villig att spendera på vad. Kontrollera mot de offerter du får in och lägg alltid på lite extra då något faktiskt kan gå fel.