sovrum med kontinentalsäng

2021 är året jag lyxar till det med en ny kontinentalsäng

Jag är trött på att vakna upp med ont i ryggen och spänd i hela kroppen. Det är dags för en ny säng och 2021 är året jag lyxar till det med en ny kontinentalsäng. För jag är trött på att inte kunna sova ordentligt och inte få vakna upp när det passar mig. Något jag tidigare i livet kunde göra i alla sängar men som nu blir svårare och svårare. En madrass som verkligen gör att jag kan få stöd överallt är trots allt något jag borde investerat i för länge sedan.

Att jag har spenderat så mycket tid i hemmet i år har också gjort att jag förstått hur viktigt det är med en ny säng. För det ska inte göra ont att vakna upp efter en tupplur. Det ska vara avslappnande och skönt att kunna sova ordentligt. Jag vill kunna vakna upp och känna mig utvilad. Det är något jag länge har sett fram emot och nu är det äntligen dags. Det ska bli en kontinentalsäng som passar perfekt för mig. På det här sättet kanske jag får mer energi och ork att göra saker med.

Jag ska äntligen vakna upp utvilad i en helt ny kontinentalsäng

Att göra saker och ting har länge känts svårt. Det har tagit en massa energi att bara komma ur sängen. Med en ny säng kommer jag äntligen att kunna sova ordentligt. För det är något jag verkligen inte kunna göra på väldigt länge. Jag vill sova gott och vakna upp utvilad. Sådant som faktiskt inte ska vara problematiskt utan ska vara en självklarhet. Därför är det viktigt att jag nu valt att se över hur de alternativ som finns. Alla jag pratat med och allt jag läst pekar på att en kontinentalsäng är det enda bra valet.

Det är trots allt svårt att inte njuta av sin sömn i en ny kontinentalsäng. Jag har även valt att skaffa en ordentlig madrass som passar. Det jag har läst och dem jag pratat med säger att jag ska ha en medelhård madrass och inte en mjuk som jag haft tidigare. Vilket tydligen är anledningen till att jag inte sover speciellt gott. Det finns inte tillräckligt med stöd i sängen helt enkelt. Något som också gjort att jag alltid är stel och spänd. Ett liv jag nu kommer att leva utan att vara.

Jag måste bara välja ut den kontinentalsängen jag vill ha

Det är alltid viktigt att välja ut den sängen som passar för en själv. Därför ska jag tänka igenom allt och välja ut ett riktigt bra alternativ. En säng som passar in i sovrummet både till färg och utseende. För det kanske inte är det viktigaste när det kommer till den bästa kontinentalsängen men det är fortfarande väldigt viktigt. Därför ska jag alltid se till att sova i en säng framöver som passar för mig och som låter mig sova gott. Framför allt vill jag i framtiden vakna upp utvilad och utan att känna mig stel och spänd.

Kanske en ställbar modell?

Jag har sett mycket reklam för ställbara sängar den senaste tiden. Kanske är det ett tecken på att det är en sådan jag ska ha? En ställbar kontinentalsäng går ju att justera höjden i huvud- och fotändan med hjälp av en dosa. Jag tänker att det är helt perfekt för mig som gillar att läsa och kolla på TV i sängen. Då behöver jag inte bygga en mur med kuddar bakom ryggen varje kväll för att hitta en skön position.

Jag har också läst att dessa sängar är väldigt bra om man är förkyld. Det ska tydligen vara riktigt skönt att sova med huvudändan lite upphöjd då. Immunförsvaret är ju inte vad det en gång var, så förkylningarna kommer och går. Jag vet att de är lite dyrare än vanliga sängar. Men det är ju en investering som man gör i sitt eget välmående. Jag kommer ha nytta av den här sängen i otroligt många år.